Mindset

Mindset je najvažniji

mindset

Mindset

Počeću blog sa mindsetom…jer je Mindset tj način na koji razmišljamo najbitniji.
Zašto?
Pa sve što vidimo, radimo, sve što nam se događa gledamo ustvari kroz te naočare. One mogu biti raznih boja…Neki gledaju kroz veoma tamne, neki kroz ružičaste, neko kroz uveličavajuće, neki za daljinu, a neki kroz izlomljene…
“nije bitno ono što nam se dogadja već kako mi reagujemo na ono što nam se dogadja“
To je to
Biramo koje ćemo naočare da stavimo i onda reagujemo prema tome.
Neko će na otkaz na poslu reagovati kao da je smak sveta, a neko kao dugo čekanu slobodu ili jednostavno prekretnicu da se započne neko novo poglavlje života.
Neko će na bolest reagovati kao na kraj, a neko kao na opomenu da treba napokon da počne da živi…
Upoznala sam nekoliko ljudi koji su preživeli najgore bolesti zahvaljujući mindsetu pobednika i nekoga ko želi i odlučio je da bude ovde.
Mindset je i ono u šta verujete…Ako verujete da nešto ne možete vi verovatno nećete ni pokušati.
Ako se nečega plašite vi opet nikada mnoge stvari nećete ni probati, Ako verujete da ste smotani, nećete se nikada ni prijaviti na neki sport, ples itd. A ko zna možda biste baš tamo upoznali ljubav svog života, dobrog prijatelja, poslovnog partnera…
Dobra stvar je to što mindset može da se promeni!
Većina nas nasledi mindset od naših roditelja, ali ako nam u životu ne koristi takav mindset trebalo bi da počnemo da ga preispitujemo, pa da li je baš sve što smo shvatili iz svoje okoline, prihvatili kao svoje mišljenje da li je baš sve istinito? …Nije I treba ga menjati.
Za to jeste potrebna odluka i privikavanje na takav način razmišljanja, nije teško ali nije ni jednostavno i nema odustajanja!
Znate li da do naše sedme godine 150000 puta čujemo ne može a samo par hiljada puta može?! Zamislite koliko je naš um uslovljen time još u ranom detinjstvu i koliko nas sprečava da ispunimo svoj pun potencijal i živimo život kakav zaslužujemo.
Uvek kad u životu naiđem na neki period gde se osećam kao da ne štima i ne teče sve kako treba… setim se filma gde Jim Carrey igra bankara koji ima negativni mindset i na sve u životu odgovara sa “ne” a onda se nešto desi i on potpiše neki ugovor gde godinu dana mora da na sve odgovara sa Da!
Kako mu se život potpuno menja i šta mu se sve dešava to je zaista neverovatno!
Probajte…ako vam se ne svidja kako živite, promenite to, počnite na neke stvari da govorite da umesto ne, a na neke na koje ste iako niste želeli govorili da e sad kažite NE, stavite ružičaste naočare i budite hrabri .
Odlučite da date sebi šansu, novi start, novi list. Pa ovo je vaša priča, vaš film…vaš život, pa da vidite kako se stvari menjaju!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply